3 Mart 2015 Salı

Zeytinyağlı Yeşil Biber Dolması




Malzemeler:

  • 6 adet dolmalık yeşil biber
  • 2 orta boy domates
  • Limon suyu (sos ve iç için)
  • 3 diş sarımsak, sos için de 2 diş sarımsak
  • Bir avuç kıyılmış maydanoz
  • Bir avuç kıyılmış Taze nane
  • Kimyon, tuz, karabiber, pul biber, toz nane  (sos için)
  • Biber salçası
  • 1 adet orta boy Kuru soğan
  • 5 avuç Pirinç (kişi sayısı kadar avuç dolusu)
  • Zeytin yağ
  • Sıcak su
Hazırlanış:

Kişi sayısı kadar avuç avuç pirinçleri geniş bir kaseye alın. Domateslerin kabuğunu soyduktan sonra küçük küçük doğrayın. Diğer malzemeleri de üstüne ekleyin. Pirinçli içi karıştırın. Sapını ve içini ayıkladığınız biberleri doldurun. Bir tencerenin dibine sarımsakları tuzla birlikte ezin. Suya renk verecek kadar salça ekleyin. Bol toz nane ekleyin. Limon suyunu sıkıp karıştırın. Dolmaları bu karışımın üstüne ekleyin. Dolma taşını dolmaların üstüne kapatıp taşın üstüne gelecek kadar sıcak su ekleyip ocağa koyun. Su iyice kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 30dk pişirin. Piştikten sonra 5 dk dinlendirin sonra suyu ayrı bir tencereye boşaltın. Suyu yemeğin yanında sos olarak servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.