22 Aralık 2017 Cuma

Avusturya Kurabiyesi ( Vanillekipferl)







Malzemeler:

2 adet yumurta sarısı ( yumurtaların beyazını kullanabilmeniz için : Amaretti (İtalyan Kurabiyesi)
1 kupa çekilmiş badem ( ceviz ya da fındık da olabilir)
2 kupa un
12 yemek kaşığı margarin (50 gr kadar kullandım ben)
1 çimdik tuz
2 yemek kaşığı vanilin
1 kupa pudra şekeri ( bunu azaltabilirsiniz çünkü kurabiyeyi sonrasında da pudra şekerine batıracaksınız, çok şekerli gelebilir)


Hazırlanış:

Tüm malzemeleri karıştırın ve hamuru 1.5 saat bekletin. Daha sonra hamura şekil verip yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin. Dilediğiniz gibi şekil verebilirsiniz ben rastgele bu şekli verdim. 150 derecede 20dk kadar pişirin. Pişen kurabiyeleri pudra şekerine batırıp servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.