Malzemeler:
- Bir adet tavuk göğüsü
- 1 adet orta boy soğan
- 3 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı biber salçası (silme)
- Tuz, biber, nane
- 1 su bardağı Şehriye
- 2 adet orta boy domates (rende)
- 2 litre su
- 1/2 limonun suyu
Hazırlanışı:
*Bir tencereye 2 lt tavuk suyu ekleyin.
* Su kaynamaya başladıktan sonra içine şehriyeleri atın.
*Bir tavaya yağ ekleyin ve ezdiğiniz sarımsakları içine atıp kavurun.
*Sarımsakların üzerine salça ekleyip, salçayı eritin.
*Karışıma domatesleri ekleyerek pişirme işlemine devam edin.
*Nane, kekik ve limon suyunu ekleyip domatesin diğer tatları çekmesi için biraz daha pişirin.
*Domatesli karışımı tavuk suyuna ekleyin ve karıştırın.
*Şehriyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
*Bir tencereye 2 lt tavuk suyu ekleyin.
* Su kaynamaya başladıktan sonra içine şehriyeleri atın.
*Bir tavaya yağ ekleyin ve ezdiğiniz sarımsakları içine atıp kavurun.
*Sarımsakların üzerine salça ekleyip, salçayı eritin.
*Karışıma domatesleri ekleyerek pişirme işlemine devam edin.
*Nane, kekik ve limon suyunu ekleyip domatesin diğer tatları çekmesi için biraz daha pişirin.
*Domatesli karışımı tavuk suyuna ekleyin ve karıştırın.
*Şehriyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.