Malzemeler:
Sos için;
- 1/2 bardak soya sos
- 2 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı sarımsak (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı zencefil (doğranmış, soyulmuş)
- 1 yemek kaşığı acı sos
- 1 yemek kaşığı kişniş
- 1 çay kaşığı kızarmış susam taneleri
- 1/4 çay kaşığı susam yağı
Marul Yaprağı için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 450gr tavuk göğsü (küp doğranmış)
- 1/3 bardak havuç (küp doğranmış)
- 1/3 bardak kırmızı soğan (küp doğranmış)
- 1/3 bardak kırmızı biber ve yeşil biber (küp doğranmış)
- 1 çay kaşığı zencefil
- 1 çay kaşığı sarımsak (kıyılmış)
- 1/2 bardak mantar (doğranmış)
- Tuz, baharat
- İceberg marul yaprakları
Hazırlanış:
Sos için olan malzemelerin hepsini karıştırıp bir kenarda bekletin. Kullanmadan önce tekrar karıştırın. Bir tavada 2 yemek kaşığı yağı yüksek ısıda ısıtın. Tavukları ekleyin ve pişirin. Havuç, soğan, biberleri ekleyip yaklaşık 3dk pişirin. Zencefil, sarımsak ve mantarları ekleyin. Hazırladığınız sostan 1/4 bardak ekleyin ve tavadaki sos kalınlaşana karışımı kadar pişirin. Marul yapraklarına tavuklu karışımdan ekleyin, üstünde çörek otu gezdirip, kalan sos ile servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.