23 Şubat 2014 Pazar

Salçalı Pilav







Malzemeler:
  • 1 kase pirinç
  • 1 orta boy soğan (yemeklik doğranmış)
  • Tuz, biber
  • 1/3 çay bardağı Sıvı yağ 
  • 2 kase su
  • 1/4 yemek kaşığı biber salçası
Hazırlanış:

Sıvı yağı  bir tencereye koyun ve soğanları içine atın 1-2 dakika sonra da salçayı atıp, eritin. Yıkadığınız pirinçleri de içine atıp 1 dakika pirinçleri kavurun ve ardından suyu ekleyin. Tuz ve biberi de ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatıp suyun kaynamasını bekleyin. Su kaynadıktan sonra ocağın altını kısın ve ağzı kapalı bir şekilde pilav suyunu çekene kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.