3 Şubat 2014 Pazartesi

Lahana Ekşilemesi




Eskiden yüzüne bakmadığım bu nimeti şimdi her öğün yiyebilirim. Genelde bizim ailede kısırın yanında tüketilen bu güzel salatayı ben öğle öğünlerimde bile tüketebiliyorum. Lezzetli ve iştah açıcı özelliklerinin yanında lahana tek başına da çok sağlıklı bir yiyecek. Kansere karşı iyi geldiği söylenmekte, özellikle meme ve bağırsak kanserlerine karşı çok yararlı ve koruyucu olduğunu okuyoruz. (doktorunuza danışın) 

Önerim; lahanayı haşlarken tencere dibi 3-4 barda geçecek kadar su koymanızı yeterli olacaktır. Zaten lahanalar çabuk öleceği için ne kadar üstte olursa olsun hepsi ıslanıp yumuşayacaktır. Tabi bunun için de aradan karıştırıp tencere içinde lahanaların yer değiştirmesini sağlamanız gerekmekte. Zeytinyağı eklemek tamamen size kalmış, ben çok çok az da olsa ekleme taraftarıyım ama ekşi konusunda cömert davranmanızı öneririm. Çünkü ekşisi bol olmazsa bu salatanın da pek bir anlamı olmaz. Kolay gelsin.

for English => Cabbage Salad

Malzemeler:
  • Lahana
  • Zeytin yağ
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Limon Suyu
Hazırlanış:

Dilediğiniz kadar lahana yaprağını gövdeden koparın, yaprakları gelişi güzel ellerinizle parçalara ayırın, yıkayın ve haşlanması için su dolu tencereye atın. Yapraklar çok çabuk ölecektir. Yaprakların 5-7 dk haşlanmasına müsade edin. Haşlandıktan sonra tencereden alın ve suyunu süzün. Limon suyu, tuz ve biberle tatlandırarak yemeklerinizin yanında servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.