Raita; Hint, Pakistan ve Bangladeş mutfağına özgü bir yiyecektir. Salata ya da dip sos olarak geçen Raita, Türk'lerin ferahlatıcı mezesi cacık a benzemektedir. Raita da cacık gibi yemeklerin yanında ferahlatıcı olarak ya da yemek aralarında atıştırmalık olarak tükebileceğiniz yiyeceklerden.
Malzemeler:
- 2 bardak yoğurt
- 1 büyük salatalık(soyulmuş, doğranmış)
- 3 yemek kaşığı nane yaprağı (doğranmış)
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1/2 çay kaşığı kimyon
- 1/4 çay kaşığı acı biber
- 1 çimdik şeker
Yoğurdu süzgeçten geçirin ve 1 saat bekletin. Sulu kısmı yukarı çıkacaktır.Bu kısmı dökün. Diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın. Karışımı, üstünü örtüp, 1 saat buz dolabında bekletin. Çıkardıktan sonra tekrar karıştırın ve servis edin.
Eğer bu tarifi sevdiyseniz ve bu tarz ferahlatıcı dip soslardan hoşlanıyorsanız Fas Usulü baharatlı yogurt ilginizi çekecektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.