31 Mayıs 2014 Cumartesi

Ispanak Başı Çorbası




Malzemeler:

  • Ispanak başı
  • Nohut
  • Yeşil Mercimek
  • Soğan
  • Sıvı y
  • Biber salçası
  • Tuz, biber
  • Limon suyu
Hazırlanış:

Soğanları yemeklik doğrayın. Bir tencereye sıvı yağ ekleyin ve soğanları içine atıp kavurun, biber salçasını ekleyip kavurmaya devam edin. Ispanak başlarını tencereye atın 1-2 dk kavurun ardından nohut ve mercimeği ekleyin. Ocağın altını kısın ve tencerenin kapağını kapatın. Karışımı belirli aralıklarla karıştırın  ki dibi tutmasın. Yeterince kavurduktan sonra su ekleyin, bir süre pişirdikten sonra limon suyunu ekleyin, mercimekler yumuşayıncaya kadar karışımı pişirin. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.