17 Ocak 2014 Cuma

Rus Salatası


Bu salatanın bir Moskova'da (Rusya'nın başkenti) yaşayan bir Fransız aşçı tarafından icat edildiğini bilmek beni şaşırttığı gibi sizi de şaşırtacaktır eminim. Türkiye'ye 19.yy'da Beyaz Rusya'dan göç eden kişilerin açtığı restoranlarla birlikte girmiş. Bu salataya başka ülkelerde; Olivier Salatası ya da American salatası dendiği görülür. Olivier az önce belirttiğim gibi bu tarifi bulan kişi onun adıyla anılması da çok normal tabi, American salatası olarak anılmasının sebebi de sanırım o dönemlerdeki politik sebeplerden dolayı. 


Malzemeler:
  • 6 yemek kaşığı mayonez
  • 4 adet havuç (küp doğranmış)
  • 3 adet patates (küp doğranmış)
  • 1 su bardağı haşlanmış bezelye
Hazırlanış:

Patates ve havuçların kabuklarını soyup kendilerini küp küp doğrayıp haşlayın. Haşlandıktan sonra sebzeleri geniş bir kaseye alın ve bezelyeleri, karışıma ekleyin. Mayonezi de sebzelerin üzerine ekleyip karışımı iyice karıştırın. Dilerseniz bu tarife küp doğranmış kornişon turşu ve salam da ekleyebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.