25 Ocak 2014 Cumartesi

Karnabahar Mücveri


Patates mücveri anlatırken her sebzenin mücverinin yapılabileceğinden bahsetmiştim. Biz de en yakın arkadaşımla karnabahar mücveri yapmaya karar verdik, denedik, oldu da :) Çok lezzetli ve hafif olan bu tarifi, yemeğimizin yanına ek olarak yaptık. Mücverin en sevdiğim özelliklerinden biri bereketli olması. Hazırlanan tariften koca bir aileye yetecek kadar çıkıyor. Hangi malzeme ile yaparsanız yapın bu şekilde bir sonuç elde ediyorsunuz. Bu açıdan da kalabalık davetler için kesinlikle seçebileceğiniz bir tarif bu. 

Mücver parçalarını daha küçük tutup lokmalık, ayak üstü yenebilecek taneler elde edebilirsiniz. Hem şirin hem de amacına uygun olacaktır. Mücverinizi bu şekilde, şık bir tabakta yoğurt soslarıyla servis edebilirsiniz.

Malzemeler:
  • 1 adet orta boy karnabahar (haşlanıp ince kıyılmış)
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2-4 kaşık un
  • 1 adet yumurta
  • Maydanoz (kıyılmış)
  • Tuz, karabiber
  • Yağ (kızartmak için)

Hazırlanış:

Geniş bir tencerede önce karnabaharları haşlayın. Haşlama işleminin ardından robottan geçirin ve bunu bir kaba alın. Bir kenarda soğanları rendeleyin, suyunu süzün ve karışıma ekleyin, ardından yumurta, un, maydanoz, tuz ve biberi ekleyip karıştırmaya devam edin. Bir tavada kızartma için yağ ısıtın ve karışımdan kaşıkla aldığınız parçaları çok kalın olmamak kaydıyla yavaş yavaş yağa ekleyin ve kızartın. Kızartma işleminin ardından yağını süzmesi için parçaları, kağıt havluda bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.