13 Ocak 2014 Pazartesi

Ispanaklı Lazanya




Malzemeler:
  • Ispanak
  • Lazanya
  • Kaşar Peyniri (bolca)
  • Domates
  • Soğan
  • Tuz-biber
  • Sıvı yağ
Hazırlanış:

Bir tavada sıvı yağı ısıtın ve küçük doğradığınız soğanları ekleyin. Soğanlar pişince, şerit doğradığınız ıspanakları ekleyin ve ıspanaklar ölünceye kadar pişirin. Lazanyaları sıcak bir suda 4-5dk bekletin (yumuşaklığını kontrol edin). Köşeli bir pişirme tepsisi içine baharatla çeşnilendirdiğiniz domates rendesinden koyun. Uzun dikdörtgen şeklindeki lazanyayı ortadan ikiye (2 kare oluşacak şekilde) kesin ve içine pişirdiğiniz ıspanaktan bir miktar koyun. Ispanakları yerleştirdiğiniz lazanya parçasını sigara böreği gibi kıvırarak domatesli sosun içine oturtun ve hazırladığınız lazanyaların üstüne bolca kaşar serpin, tepsiyi fırına verin. 180-200 derecede kaşarlar eriyene kadar pişirin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.