Yemeklerde de kullandığımız börülcenin salatasını da mutlaka denemelisiniz. Mutfağınızda yeniliklere açık değilseniz cevizi bu salatadan çıkarabilirsiniz. Börülce içki masaları için de tercih edilen bir sebzedir. Kolay gelsin.
- 300gr börülce
- 4 su bardağı su
- 2 diş sarımsak
- 2-3 adet turp
- 4-5 adet ceviz
- 1 çorba kaşığı nar ekşisi
- 1 çorba kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı esmer şeker
- 1 çorba kaşığı susam
- 1 çay kaşığı susam yağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağ
- 1 çay kaşığı hardal
Temizlenmiş börülceyi 15dk haşlayın ve süzün. Servis tabağına aldığınız börülcelerin üstüne; sarımsak, turp ve cevizi serpiştirin. Sos için bir kavanoza; nar ekşisini, elma sirkesini, esmer şekeri, susamı, susam yağını, zeytinyağını, ve hardalı koyup iyice çalkalayın. Sosu, börülcelerin üstünde gezdirin ve salatayı 1 saat buzdolabında bekletin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.