13 Ocak 2014 Pazartesi

Börülce Salatası


Yemeklerde de kullandığımız börülcenin salatasını da mutlaka denemelisiniz. Mutfağınızda yeniliklere açık değilseniz cevizi bu salatadan çıkarabilirsiniz. Börülce içki masaları için de tercih edilen bir sebzedir. Kolay gelsin.

Malzemeler:
  • 300gr börülce
  • 4 su bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • 2-3 adet turp
  • 4-5 adet ceviz
Sos için;
  • 1 çorba kaşığı nar ekşisi
  • 1 çorba kaşığı elma sirkesi
  • 1 tatlı kaşığı esmer şeker
  • 1 çorba kaşığı susam
  • 1 çay kaşığı susam yağı
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay kaşığı hardal
Hazırlanış:

Temizlenmiş börülceyi 15dk haşlayın ve süzün. Servis tabağına aldığınız börülcelerin üstüne; sarımsak, turp ve cevizi serpiştirin. Sos için bir kavanoza; nar ekşisini, elma sirkesini, esmer şekeri, susamı, susam yağını, zeytinyağını, ve hardalı koyup iyice çalkalayın. Sosu, börülcelerin üstünde gezdirin ve salatayı 1 saat buzdolabında bekletin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.