31 Ocak 2014 Cuma

Mişoriz




Bir tarafım Yugoslav göçmeni olduğu için bugüne kadar bol bol mişoriz yedim ve çok sevdiğim için de bol bol yapıyorum. Bir Balkan yemeği olan mişoriz tavukla yapıldığı gibi etle de yapılıyor. Etle yapacağınız zaman da yine tavukta olduğu gibi öncesinde haşlamanız gerekiyor. Bu pilavı bu şekilde masaya eklediğinizde etkilenmeyecek bir misafir düşünemiyorum. Tavuk suyu ile pişen pilav, özellikle de fırında piştiğinde çok daha lezzetli ve güzel görünüyor. Ben etin haşlama suyunu baharat da ekliyorum ve pilavı pişirirken eklediğim tavuk suyunda bolca baharat oluyor. Bu baharatlar pilava bambaşka bir lezzet katıyor. Eğer tavuk suyunuzdan artarsa da kenara bir miktar tavuk eti ayırın ve o etleri didikleyip tavuk suyunun içine atın. Sarımsak da ekleyerek güzel bir çorba elde etmiş olursunuz. Kolay gelsin.

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 kase pirinç
  • 2 kase tavuk suyu
  • 1 adet tavuk göğsü/ kişi sayısı kadar tavuk butu (kırmızı et de kullanabilirsiniz)
  • Sıvı yağ
  • Tuz, biber
  • Kekik
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası

Hazırlanış:

Derin bir tencerede tavukları kaynamaya bırakın. Tavuk suyunun lezzetini arttırmak için tavukları eklerken suya; kekik, tuz, kırmızı biber de ekleyin. Tavuklar haşlandıktan sonra didikleyin. Bir tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyin. Üzerine kıydığınız soğanları koyup kavurun. Biber salçasını ekleyip kavurma işlemine devam edin. Salça eridikten sonra yıkadığınız pirinçleri tavaya ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tuz, kırmızı/kara biber ekleyin. Karışımı iyice birbirine yedirdikten sonra karışımı bir fırın tepsisine alın ve üzerine baharatlı tavuk suyundan 2 kase dökün. (Her zaman pirinç sayısının 2 katı) Tavukları da gelişigüzel en üste serpin ve fırına verin. 160 derecede yaklaşık suyunu çekene kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.