12 Ocak 2014 Pazar

Yasai Sumiyaki


Bu yemeğin ismi ne kadar havalıysa hazırlanışı da bir o kadar kolay. Tarif; et yemeklerinizin yanında servis edebileceğiniz şık bir sebze sunumuna sahip. Bu şişlere dilediğiniz sebzeleri geçirip ve baharatları ekleyip tarifi zenginleştirebilirsiniz. 

Malzemeler:
  • 3 parça kırmızı biber( küp şeklinde)
  • 3 parça patlıcan ( yarım ay şeklinde)
  • 3 parça kabak (yarım ay şeklinde)
  • adet mantar (ikiye bölünmüş)
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı y
  • Yakitari sos veya soya sosu
Hazırlanış:

Kırmızı biber, kabak, patlıcan ve mantarları sırayla şişe dizin. Teflon tavaya sıvı yağ koyup üzeri kızarana kadar sebzelerin her iki tarafını da pişirin. Yakitari sos ile servis edin. Yakitari sos yerine soya sosu da kullanabilirsiniz.

Not: Bu yemek 1 kişiliktir.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.