17 Ocak 2014 Cuma

Portakallı Kek



Portakallı kek benim en sevdiğim tariflerden biri. Portakal kabukları keke çok güzel bir aroma verirken, basit kekinizi bambaşka bir boyuta taşıyor. Bu tarife; ceviz, tarçın ve kuru üzüm ekleyip tadını ve görüntüsünü daha da zenginleştirebilirsiniz. Yanına krema ya da meyve sosu ekleyip de tat ve görüntü açısından bir değişiklik yaratabilirsiniz. Bu kekle ilgili söyleyebileceğim bir başka şey de yoğurt yerine süt de kullanabilecek olmanız. Kekinizde yoğurtla aynı etkiyi yaratacaktır. Miktar olarak da yine 1 su bardağı kullanmanız yeterli olacaktır. Kolay gelsin.

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt ya da süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ + 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 3 su bardağı un + 1 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakalın kabuğu
  • Tarçın

Hazırlanış:

Derin bir kapta yumurta ve şekeri iyice çırpın. Sonrasında diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip karıştırmaya devam edin. Fırın kabının dibine yağ ve un serpin ki karışım kaptan kolay çıksın. Karışımı 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45dk pişirin. Kekin pişip pişmediğinden emin olmak için demir bir bıçağı keke saplayın eğer karışım bıçağa yapışmıyorsa kekiniz pişmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.