23 Ocak 2014 Perşembe

Somonlu Krep




Malzemeler:
  • 1 paket krem peynir
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu
  • 4 dilim somon füme
  • Tuz, karabiber
Krep için;
  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı un
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
Hazırlanış:

Krep için; yumurta, süt, un ve sıvı yağı boza kıvamı alana kadar çırpın. Yapışmaz yüzeyli tavaya bir kepçe krep hamuru dökerek önlü arkalı pişirin. Bu şekilde 4 adet krep elde edin. 2 adet krebi yan yana koyun, üzerlerine krem peynir sürüp kıyılmış maydanoz ve dereotu serpin. Daha sonra üzerine somon fümeleri yerleştirin. Kalan 2 adet krebi üzerine yerleştirin. Rulo şeklinde sarın.  Üzerine krem peynir sürerek, kıyılmış maydanoz ve dereotu serpiştirerek servis edin.

Not: Bu yemek 4-6 kişiliktir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.