Malzemeler:
- Makarna
- Domates (rendelenmiş)
- Maydanoz
- Karabiber, Tuz, Kimyon, Pul biber, Kuru nane, kekik
- Zeytin yağı
Makarnaları öncelikle tuz eklenmiş suda haşlayın. Haşlama işlemi gerçekleştikten sonra makarnaları süzgeçten geçirin. Bir tavaya zeytinyağı ekleyin, tava biraz ısındıktan sonra domates rendesi ve baharatları ekleyip karışımı pişirmeye devam edin. Pişmekte olan sos, suyunu çektikten sonra sosu ocaktan alın. Hafif çukur bir tabağa makarnadan koyun ve üstüne domates sosundan ekleyin. En üste de renk ve tat vermesi açısından maydanoz ekleyin.
Not: Tarifi zenginleştirmek açısından sos için; soğan/sarımsak, defne yaprağı gibi alternatifler de kullanabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.