11 Şubat 2014 Salı

Pırasa Yemeği




Malzemeler:
  • 2 adet pırasa 
  • 3 adet orta boy havuç
  • Bir küçük kahve fincanı pirinç
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • Biber Salçası
  • Tuz, biber
  • Sıvı yağ
  • Yarım adet limonun suyu
  • 3.5-4 su bardağı su
Hazırlanış:

Pırasaları 1-1.5 cnm genişliğinde doğrayın. Tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyin ve 1 dk sonra bir miktar biber salçasını da ekleyip salçayı eritin. Pırasaları tencereye alın ve karıştırın. Yuvarlak doğradığınız havuçları ve nohutları da karışıma ekleyin. Sık sık karıştırarak tüm  pırasaların eşit ölçüde ölmesini sağlayın. Pırasalar yumuşamaya başlayınca pirinci tencereye ekleyin ve baharatları da ekleyip karıştırın. 1-2dk sonra suyu tencereye ekleyin. Su kaynamaya başlayınca ısıyı düşürün ve yemeğin kapağını kapatıp pişmeye bırakın. Su çekmeye başlayınca limon suyunu da ekleyin. Pırasa ve havuçlar iyice yumuşayınca yemeğin altını kapatın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.