28 Şubat 2014 Cuma

Tavuklu Şehriye Çorbası





Malzemeler:

  • Bir adet tavuk göğüsü
  • 1 adet orta boy soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası (silme)
  • Tuz, biber, nane
  • 1 su bardağı Şehriye
  • 2 adet orta boy domates (rende)
  • 2 litre su
  • 1/2 limonun suyu
Hazırlanışı:

*Bir tencereye 2 lt su ekleyin ve tavuğu içine atıp haşlayın. Suya tuz, dilerseniz baharat da ekleyebilirsiniz. (ben kekik ve pul biber eklemeyi tercih ediyorum.)

*Tavuklar haşlandıktan sonra ocağın altını kapatın, tavukları sudan çıkarın, soğuduktan sonra didikleyin ve tekrar suya ekleyip ocağın altını yakın, kaynamaya bırakın.

* Su kaynamaya başladıktan sonra içine şehriyeleri atın.

*Bir tavaya yağ ekleyin ve ezdiğiniz sarımsakları içine atıp kavurun.

*Sarımsakların üzerine Salça ekleyip, salçayı eritin.

*Karışıma domatesleri ekleyerek pişirme işlemine devam edin.

*Nane ve limon suyunu ekleyip. Domatesin diğer tatları çekmesi için biraz daha pişirin.

*Domatesli karışımı tavuk suyuna ekleyin ve karıştırın.

*Şehriyeler iyice yumuşayıncaya kadar pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.