Bu köftenin adı neden İzmir köfte bilmiyorum ama biz İzmir'i de köftesini de seviyoruz. Etin yanında eklenen ekmek içi bu köfteye bereket kazandırıyor. Bu tariften orta büyüklükte yaklaşık 30 adet köfte çıkmaktadır. Bu da kalabalık bir aile için yeterli bir sayıdır. Eskiden annem bu köfteyi domates soslu yapardı ancak artık sade köfte olarak tüketiyoruz bir gün ben de denediğimde o tarifi sizlerle paylaşmak isterim. Bu yemeği salatalar, mezelerle ve soslar ile servis edebilirsiniz.
for English => izmir kofte ( turkish meatballs)
Malzemeler:
- 500 gr yağsız dana kıyma
- 1 ekmek içi (kurutulmuş/ robotta çekilmiş)
- 1 avuç maydanoz (kıyılmış)
- 2 adet orta boy soğan
- 1 adet yumurta
- Tuz, biber
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
Hazırlanış:
Kıymayı geniş bir kaba yerleştirin. Üzerine, ekmekleri, yemeklik doğradığınız maydanoz ve küçük doğradığınız soğanları, biber salçasını ve 1 adet yumurtayı, tuz, biberi ekleyin ve tüm malzemeyi karıştırın. Karışımından istediğiniz büyüklükte parçalar koparın ve parçaları yuvarlayın. Tavaya eklediğiniz sıvı yağın içinde 2 tarafı da pişene kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.