Malzemeler:
Un harcı için;
- 4 su bardağı un
- 2 çay kaşığı tuz
- Su (aldığı kadar)
İç harcı için;
- 200 gr Lor peyniri / ya da normal peynir
- 1 avuç doğranmış maydanoz
- 1-2 dal taze soğan
- Tuz, karabiber, pul biber
- Sıvı yağ
- Margarin (pişen hamuru yağlamak için)
Hazırlanış:
Hamur malzemelerinin hepsini karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Zamanınız varsa 20-30 dk dinlendirin. Hamuru dinlendirdikten sonra hamurdan bezeler ayırın ve bezeleri teker teker oklava/merdane yardımıyla bir yemek tabağı büyüklüğünde hamur açın. Hamuru bir saç tavada ya da normal teflon tavada iki yönü de pişene kadar pişirin. Tavadan alınca margarinle bir yönünü yağlayın ve o yöne hazırladığınız içten bir kaşık yardımıyla bir miktar ekleyin ve hamuru rulo şeklinde sarın.
İçin hazırlanışı; Lor peynirini büyük bir kaseye koyun; içine doğradığınız soğan ve maydanozu ekleyin. Peynir tuzsuzsa tuz, yağ ve baharatları da ekleyip karışımı karıştırın.
Not: Bu tariften artan peynirlerinizi sabah kahvaltılarında ekmek üstüne sürerek ya simit arasına yerleştirerek değerlendirebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.