15 Şubat 2014 Cumartesi

Sıkma







Malzemeler:

Un harcı için;
  • 4 su bardağı un
  • 2 çay kaşığı tuz
  • Su (aldığı kadar)
İç harcı için;
  • 200 gr Lor peyniri / ya da normal peynir
  • 1 avuç doğranmış maydanoz
  • 1-2 dal taze soğan
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • Sıvı yağ
  • Margarin (pişen hamuru yağlamak için)
Hazırlanış:

Hamur malzemelerinin hepsini karıştırın ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun. Zamanınız varsa 20-30 dk dinlendirin. Hamuru dinlendirdikten sonra hamurdan bezeler ayırın ve bezeleri teker teker oklava/merdane yardımıyla bir yemek tabağı büyüklüğünde hamur açın. Hamuru bir saç tavada ya da normal teflon tavada iki yönü de pişene kadar pişirin. Tavadan alınca margarinle bir yönünü yağlayın ve o yöne hazırladığınız içten bir kaşık yardımıyla bir miktar ekleyin ve hamuru rulo şeklinde sarın.

İçin hazırlanışı; Lor peynirini büyük bir kaseye koyun; içine doğradığınız soğan ve maydanozu ekleyin. Peynir tuzsuzsa tuz, yağ ve baharatları da ekleyip karışımı karıştırın.



Not: Bu tariften artan peynirlerinizi sabah kahvaltılarında ekmek üstüne sürerek ya simit arasına yerleştirerek değerlendirebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.