17 Şubat 2014 Pazartesi

Tayland Usulü Tavuk ve Noodle Salatası







Malzemeler:
  • 500gr yağsız, derisiz tavuk göğüsü
  • Baharat (kişniş, kekik, kimyon, paprika...)
  • 100gr Noodle (uzun gelirse bölebilirsiniz)
  • 1 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 2 adet havuç kare doğranmış
  • 1/4 bardak fesleğen (doğranmış)
  • Nane 
  • Pul biber
  • Yeşil soğan (doğranmış)
  • Garnitür (size kalmış) (mantar, mısır, renkli biber...)
Hazırlanış:

Bir plastik poşetin içine tavuğu marine edip ağzı kapalı bir şekilde oda sıcaklığında 30 dk bekletin. Büyük bir kapta su ısıtın ve su kaynamaya başladığında Noodle'ları yumuşayıncaya kadar haşlayın (makarna gibi). Haşlama işleminin ardından Noodle'ları süzün ve çukur bir tabağa alın.

Bir tavada zeytin yağını ısıtın ve tavukları pişirin. Bir başka tavada garnitür karışımını pişirin daha sonra bu karışıma pişmiş tavukları ekleyerek 1-2dk karıştırın. Daha sonra karışımı noodle'ların üstüne ekleyerek servis edin.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.