20 Şubat 2014 Perşembe

Sebzeli Makarna







Malzemeler
  • 1,5 su bardağı burgu makarna
  • 1/2 yeşil biber (doğranmış)
  • 1/2 kırmızı biber (doğranmış)
  • 1 yemek kaşığı mısır
  • Sıvı yağ
  • 1 su bardağı mantar (doğranmış)
  • Kekik, tuz, biber, kimyon, kişniş, nane
  • 4-5 yemek kaşığı rende domates
  • 3-4 zeytin (süslemek için)
Hazırlanış:

Makarnaları tuzlu suda haşlayın. Bir tavaya bir miktar sıvı yağ ekleyin. Mantarları içine atın ve suyunu çekene kadar pişirin. Sonra domates rendesini ekleyin ve karıştırın. 2-3 dk sonra biberleri ve baharatları ekleyin. Domates sosunun koyu kıvam almasını bekleyin. Hazır olmaya yakın zaten haşlanmış olan mısır tanelerini ekleyin. Sos kalınlaşınca sosu ocaktan alın ve isterseniz direk tabaklara aldığınız haşlanmış makarnaların üstüne bir dağ gibi yığarak servis edin ya da suyunu süzüp tencerede beklettiğiniz makarnanın üstüne ekleyip, makarnayı karıştırıp servis edin. Dilerseniz zeytin ile süsleyip kolay iceberg salata ile servis edin.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.