11 Şubat 2014 Salı

Yoğurtlu Elma Tatlısı






Malzemeler:
  • 2 adet büyük elma
  • Yarım limonun suyu
  • 2 kupa su
  • 3 diş karanfil
  • 1.25 cm zencefilin rendesi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1/4 çay kaşığı tarçın
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
Hazırlanış:

Elma, limon suyu, su, karanfil, şeker, zencefil ve tarçını bir tavaya alın. Orta ısıda 10-15dk elmalar yumuşayıncaya kadar pişirin. Ocaktan alırken karanfilleri çıkarın.  Karışımı bir başka kaba alın ve blender'dan geçirin, ardından yoğurdu ekleyin ve tekrar belender'dan geçirin. Buz dolabında 2-4 saat beklettikten sonra tarçın ile süsleyip servis edin. 






via:dinnersanddreams

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.