27 Şubat 2014 Perşembe

Limonata









Malzemeler:
  • adet limon
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 2-2.5 litre su
Hazırlanış:

Limon kabuklarını rendenin ince tarafıyla geniş bir kabrendeleyin. Rendelenmiş kabukların üzerine 1.5 su bardağı şekeri ekleyip sarı öz suyu çıkana kadar yoğurun. Bu karışıma rendelenmiş limonu dilimleyip ekleyin ve yoğurmaya devam edin. İyice özdeşleşen bu karışımın üzerini bir kapakla kapatıp 1-2 saat dinlendirin. Karışım bekledikçe limon rengini alacaktır. Bekleme işlemi bittikten sonra karışımı yavaş yavaş sulandırarak çoğaltın. İstediğiniz kıvamı elde ettiğinizde süzgeçten geçirin ve soğutup servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.