19 Şubat 2014 Çarşamba

Ezo Gelin Çorbası



.

Malzemeler:
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı pirinç
  • 1/2 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 demet taze nane
  • 1 adet soğan
  • Tuz, biber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı su
Hazırlanış:

Sıvı yağı tencereye alın ve yemeklik doğradığınız soğanları ekleyin. Unu karıştıra karıştıra yavaş yavaş tencereye ekleyin, ince kıyılmış naneleri içine atıp karıştırın ardından da 2 yemek kaşığı domates salçası ya da 1/2 yemek kaşığı biber salçasını tencereye alın ve salça eriyene kadar karıştırın. 8 su bardağı suyu yine karıştırarak yavaş yavaş tencereye ekleyin. Su kaynayınca kırmızı mercimekleri koyun ve karıştırın. Ocağın altını kısın. Pişmeye yakın pirinçleri, tuz ve biberi ekleyip tekrar karıştırın. Malzemeler yumuşayınca ocağın altını kapatın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.