24 Şubat 2014 Pazartesi

Mercimekli Köfte




Mercimek köftenin yanında salata olarak; zamanınız az ise; kolay iceberg salata , lahana ekşilemesi ya da biraz daha zahmetlisi marul salatası (ben bunu kullandım), meze olarak da havuçlu yoğurt servis edebilirsiniz. Kolay Gelsin.

Malzemeler:
  • 3 çay bardağı kırmızı mercimek
  • 3,5 çay bardağı ince bulgur
  • 3 orta boy soğan
  • 1- 1,5 çay bardağı Sıvı yağ
  • Maydanoz/Nane
  • 1 yemek kaşığı Biber salçası
  • Tuz, biber, 1 Tatlı kaşığı kimyon
Hazırlanış:

Mercimekleri yıkayın ve bir tencereye alın. Üstünü geçecek kadar su ekleyin ve pişmeye bırakın. Geniş bir köşeli tepsiye bulguru yerleştirin. Mercimekler iyice yumuşadığında (suyunu iyice çekecek) mercimekleri bulgurun üstüne ekleyin ve karıştırın ardından üstünü bir başka tepsi ya da kapakla örtün ve mercimeklerin bulguru yumuşatmasına izin verin. (10 dk) İnce doğradığınız soğanları yağ eklediğiniz bir tavada pişirmeye bırakın üstüne salçayı ekleyin ve salçayı yağda eritin. Pul biber ve kimyonu da ekleyerek karıştırın. Bu karışımı yumuşatmaya bıraktığınız mercimek ve bulgurun üstüne ekleyin. Tuz ve nane maydanozu da ekleyerek, tüm malzemeler bir bütün olana kadar yoğurun. Sonra köfteden parçalar alıp, avuç ve parmaklarınızla şekil vererek fotoğraftaki gibi parçalar oluşturun ve tabalıp servis edin.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.