3 Şubat 2014 Pazartesi

Biftek Salatası




Malzemeler:

  • 100gr dana bonfile (parmak şeklinde doğranmış)
  • Yarım adet kırmızı dolmalık biber (jülyen şeklinde doğranmış)
  • Yarım adet patlıcan (küp küp doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 20gr soğan (elma dilim şeklinde doğranmış)
  • Yarım adet patates (elma dilim şeklinde kesilmiş)
  • 150gr bebek ıspanak
  • 100gr akdeniz yeşillikleri
  • 5gr sarımsak (dövülmüş)
  • Teriyaki sos
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Hazırlanış:

Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda bekletin. Yıkayıp üzerine tarçın ekleyin ve fırında biraz pişirin.  Vok tavaya sıvı yağ koyun, yağ biraz ısınınca bonfileleri tavaya ekleyin, çevirerek pişirin. Sonra kırmızı biber ve soğanları ekleyin. Patlıcanları da ekleyip, 1dk daha soteleyin. Başka bir tavada patatesleri pişirin. Servis tabağına akdeniz yeşilliklerini ve ıspanakları koyun, üzerine patatesleri ve bonfileleri ekleyin. Dövülmüş sarımsakları teriyaki sosa karıştırıp salatanın üzerine ekleyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.