15 Şubat 2014 Cumartesi

Meskouta: Fas Usulü Yoğurtlu Kek




Malzemeler:
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 adet yumurta
  • Yarım çay kaşığı tuz
Hazırlanış:

Bir kasede yumurta beyazlarını bir karıştırıcı yardımıyla köpürene kadar çırpın. Bir başka kasede, yoğurt, yağ, şeker ve yumurta sarısını çırpın. Vanilya, un, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip çırpmaya devam edin. Çırptığınız yumurta beyazını karışıma nazikçe dökün ve yumuşak hareketlerle, yumurta beyazları kaybolana kadar karışımı karıştırın. Kek karışımını, yağlayıp un serptiğiniz bir kek kalıbına boşaltın.  Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 40-45dk pişirin.


moroccanfood.about'un tarifinden esinlenilmiştir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.