25 Ağustos 2014 Pazartesi

Sunum Önemlidir






Yemekler masaya geldiklerinde tadına bakmadan önce onları görürüz. Kimse çok lezzetli de olsa kötü görünen bir yemeği direk, korkusuzca tatmak istemez. Ondandır ki reklamlarda gördüğümüz o süslü içecek, yiyecek görüntülerini oluşturmak için insanlar gece gündüz çalışıyorlar ve bu işin bir sektörü var. Sunum önemlidir. Bu yemeğinize ve karşınızdakine gösterdiğiniz özenin de bir göstergesidir.

En basiti bir krakeri renkli ve sevimli bir tabakla sunmanız onu hazır alınmış basit bir krakerden; özenilmiş ve süslenmiş bir atıştırmalığa dönüştürür. Belki de 2 liraya aldığınız bir krakere lüks bir pastaneden alınmış havası verebilirsiniz. Bir şeye değer verdiğiniz kadar değerlidir. Bu hayatın her anı ve her konusu için geçerlidir.

İnternetin günümüzde her evde yer almasıyla birlikte artık her şeye çok kolay ulaşmaktayız. Peynir tabağı nasıl hazırlanır, nasıl sunulur, meyve tabağı nasıl süslenir bunların hepsinin cevabı bir tık kadar yakınımızda. Çok para harcamadan da şık masalar hazırlayabilir, kendi alternatiflerimizi üretebiliriz.

İnstagramda bol bol yemek fotoğrafı görüyoruz, bizler de ekliyoruz. Bunlar sanıldığı gibi çok da uğraşılmış şeyler ya da çok para harcanmış objeler olmayabilir. Örnek verirsek; bu fotoğraftaki krakerler bir ucuzluk marketinden maksimum 2 TL'ye alındı. Kalpli tabak ucuz mutfak eşyaları satan bir dükkandan 1,5 TL ye alındı. Beyaz bir masam yok, beyaz güzel bir fon oluşturuyor bunun için de bir adet a4 kağıdı kullandım. Evin ışık alan bir yerine geçip telefonumla çektim bu fotoğrafı. Bu kadar basit ;) En kısa zamanda denemeniz dileğiyle ;)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.