24 Şubat 2015 Salı

Mantarlı Patates Tava






Malzemeler:
  • Mantar
  • Patates
  • Domates
  • Yeşil biber
  • Karabiber, kekik, kimyon,tuz
  • Havuç, bezelye (isteğe göre)
  • Salça
  • Sıvı yağ
Hazırlanış:

Tencereyi ocağa almadan sıvı yağ ekleyin. Üzerine salça ve baharatları ekleyip karıştırın. Patatesleri dilim dilim tencereye yayın. Bir tavada mantarları suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra mantarları da tencereye ekleyin. Baharatları, patates ve mantara yedirmek için tencereyi karıştırın. En üste dilimlediğiniz domatesleri ve yeşil biberi ekleyip, tencereyi ocağa koyun. Domatesin suyuyla pişirmeye özen gösterin ama suyu az gelirse üzerine az miktarda ılık su ekleyebilirisiniz. Su kaynayıncaya kadar orta ateş kaynadıktan sonra kısık ateşte patatesler yumuşayıncaya kadar pişirin. 

Not: Ben malzemem az olduğu için havuç ve bezelye de ekledim dilerseniz siz de mantarları ekledikten sonra haşlanmış olarak bunları da ekleyebilirisiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.