26 Ekim 2015 Pazartesi

Domates Sosu




Malzemeler:

  • 4 adet büyük domates
  • 4 diş sarımsak
  • 2 adet defne yaprağı
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 yemek kaşığı beyaz sirke
  • 1 yemek kaşığı acı sos (dilerseniz)
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 kupa su
  • 3 yemek kaşığı domates salçası
Hazırlanış:

Püre haline getirdiğiniz domatesleri bir tavaya alın. Domates salçası hariç tüm malzemeleri de ekleyip, kaynamaya bırakın. Isıyı düşürün ve 20 dk sosu pişmeye bırakın. Defne yapraklarını çıkarın ve 2dk daha kaynatın. Sosunuz hazır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.