10 Kasım 2015 Salı

Patlıcan Tava




Malzemeler / Ingredients

  • 1 kilo patlıcan / 1 kg eggplant 
  • Kuşbaşı doğranmış et / Chopped Meat 
  • 4 adet orta boy domates / 4 tomato
  • 4 adet yeşil biber / 4 green pepper
  • 5 diş sarımsak /  5 cloves of garlic
  • Biber salçası / Pepper paste
  • Sıvı yağ / vegetable oil
  • Tuz / salt
  • Karabiber / Black pepper powder 
  • Pul biber / red pepper powder
Hazırlanış / Method:

Patlıcanların önce kafasını kesip sonra da kare kare doğrayın. Bir tavaya sıvı yağ ekleyin. Salçayı da koyup baharatlardan çok az ekleyerek karıştırın. Eti ekleyin ve karışımla onu harmanlayın. Doğradığınız patlıcanları etin üzerine dizin. Domatesleri ekleyin en üste de dilediğiniz gibi kestiğiniz biberleri ekleyin. Sarımsakları ufak ufak doğrayıp aralara serpiştirin. En üste tuz ve bolca karabiber ekleyin. Domates az gelirse ekleyin çünkü yemek domatesin suyuyla pişecek, su eklemeyin. 30dk kısık ateşte pişirin.

Bu yemeği; Bulgur Pilavı , Pirinç Pilavı ile servis edebilirsiniz.
  • Cut the eggplantes and tomatoes like cube
  • add oil to a stewpot
  • add pepper paste and meat
  • cover with eggplant
  • add tomatoes over the eggplants
  • add green pepper over the tomatoes
  • add garlic cloves 
  • add spices  
  • and after all that you can put the stewpot on the stove, with low heat for 30 min.
You can serve with; Bulgur Pilavı , Pirinç Pilavı ..




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.