15 Ağustos 2017 Salı
Fesleğenli Sarımsaklı Ekmek
Malzemeler
1 su bardağı ılık su
3 cay kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
3,5 su bardağı un
Üstüne sürmek için;
1 yemek kaşığı fesleğen
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ.
Hazırlanış:
Mayayı su ve şekerle karıştır. Diğer malzemeleri karıştır mayalı karışımı ekle, yoğur 1 saat beklet. Hamuru tekrar yoğur 15 eşit parçaya böl. Şekil ver ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştir. Üzerine yağlı karışımı sür. 175 derecede altı üstü kızarana kadar pişir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.