15 Ağustos 2017 Salı

Fesleğenli Sarımsaklı Ekmek




Malzemeler

1 su bardağı ılık su
3 cay kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yumurta
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
3,5 su bardağı un

Üstüne sürmek için;

1 yemek kaşığı fesleğen
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı sıvı yağ.

Hazırlanış:

Mayayı su ve şekerle karıştır. Diğer malzemeleri karıştır mayalı karışımı ekle, yoğur 1 saat beklet. Hamuru tekrar yoğur 15 eşit parçaya böl. Şekil ver ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştir. Üzerine yağlı karışımı sür. 175 derecede altı üstü kızarana kadar pişir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.