Malzemeler:
- 1 su bardağı Ceviz-Badem (tercihinize göre fındık-fıstık)
- 1/4 su bardağı bal
- 1/4 su bardağı esmer şeker
- 1 yemek kaşığı anason tohumu
- 1 yemek kaşığı ay çekirdeği içi
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı vanilya
- 2.5 su bardağı yulaf ezmesi
- 1/4 su bardağı fındık ezmesi
- Bir avuç kuru meyve (ince kıyılmış)
Hazırlanış:
Yulaf, susam, çekirdek ve anason tohumlarını yağlı kağıt serilmiş bir tepsiye koyun ve 160 derecelik fırında üstleri kızarana kadar pişirin. Bu sırada onlar fırında pişerken. Fındık ezmesi, bal, şeker, vanilya ve tarçını bir tencerede şeker eriyene kadar pişirin. Şeker eridiğinde ve yulaflar kızardığında geniş bir cam kasede yulaflarla ballı karışımı karıştırın ve yağlı kağıt serilmiş borcama yerleştirin. Fırında bir 15dk daha pişirin. Sonra soğumaya bırakın ve kağıtla birlikte tepsiden çıkarıp keserek servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.