18 Aralık 2015 Cuma

Fırında Tavuk





Malzemeler:

  • Tavuk göğsü
  • Sıvı yağ (Marine için ve tavada kullanmak için)
  • Kekik
  • Tuz
  • Pul biber
Hazırlanış:

Tavuk göğsünü 2 tavuk göğüsü elde edecek şekilde ortadan kesin ve her bir parçayı bir merdane yardımıyla dövüp inceltin. Parçaları derin bir kaba alın ve diğer malzemelerle marine edin. Bir tavaya bir miktar yağ ekleyin ve yağ ısınınca tavukların her bir yanını 2-3 dk kadar pişirip eti mühürleyin. Böylece tavuğunuz fırında kurumayacktır. Bir tepsiye yağlanmış kağıt serin ve tavukları üzerine koyup 200 derecede 40dk pişirin. Dilerseniz yemeği fırına vermeden tepsideki boş yerlere sebze koyarak, bu parçaları yemeğin yanında servis edebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.