Malzemeler
- Tavuk göğsü
- Havuç
- Yeşil biber
- Kırmızı biber
- Susam
- Sıvı yağ
- Kekik, tuz, kırmızı biber
- Iceberg marul
Hazırlanış
Tavuk göğsünü küçük parçalar halinde kesip yağ eklediğiniz tavada kızarana kadar pişirin. Ardından baharat ve sebzeleri ekleyip soteleyin. Tavadan almadan önce susam atıp birkaç dk daha çevirin. Marul yapraklarından çanak şeklinde olanları seçin büyük olanları mutfak makası yardımıyla küçülterek çanak şekline getirin. Tavuk soteyi çanaklara doldurup servis edin.
Not: Damak tadınıza uygun olduğunu düşünürseniz tai yemeklerinde kullanılan balık sosunu pişirme safhasında ekleyebilirsiniz. Ben tercih etmedim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.