4 Mart 2019 Pazartesi

Kabak Ravioli / Zucchini Ravioli



Cok kolay ve değişik bir tarif sofrada da güzel duracaktır. Ben tarifi orijinalindeki gibi çevirip yayınlıyorum. Siz damak zevkinize ya da evinizde yer alan malzemelere göre içeriğini değiştirebilirsiniz.
Malzemeler 
  • 4 adet orta boy kabak    /4 medium zucchini
  • Pişirmede kullanmak için zeytinyağ / olive oil for baking dish
  • 2 bardak ricotta peyniri /2 cups ricotta
  • 1/2 bardak ince rendelenmiş parmesan peyiri ( üstü için de ayırın) / 1/2 c finely grated parmesan, plus more garnish
  • 1 büyük yumurta (hafif çıpılmış) / 1 large egg, lightly beaten
  • 1/4 bardak ince doğranmış maydanoz / 1/4 c thinly sliced basil, divided
  • 1 diş kıyılmış sarımsak / 1 clove garlic, minced 
  • Tuz. karabiber / Salt and black pepper
  • 1 1/2 marinara sos / 1 1/2 c marinara 
  • 1/2 bardak rendelenmiş mozarella peyiri / 1/2 c shredded mozarella
Tarifin Türkçesi hemen sonrasında ⇓⇓⇓

Directions:

Preheat oven to 375° and grease a large baking dish with olive oil.
Make the Noodles: Slice two sides of each zucchini lengthwise to create two flat sides. Using a vegetable peeler, slice each zucchini into thin flat strips, peeling until you reach the center. These are your “noodles.”
Make the Filling: In a medium bowl, combine ricotta, Parmesan, egg and 2 tablespoons basil and season with salt and pepper.
Assemble the Ravioli: Lay two strips of zucchini noodles so that they overlap lengthwise. Lay two more noodles on top, perpendicular to the first strips. You should end up with a “T” shape. Spoon about 1 tablespoon of filling in the center of the zucchini. Bring the ends of the strips together to fold over the center, working one side at a time. Turn the ravioli over and place in the baking dish seam-side down. Repeat with remaining zucchini and filling. Pour marinara around the zucchini and top ravioli with mozzarella.
Bake until zucchini noodles are “al dente” and the cheese is melted and starting to brown on top; 25 to 30 minutes.
Top with remaining basil and Parmesan and serve.

Hazırlanış:                             

Fırını 375F (yaklaşık 190 C) derecede ısıtın, pişirme kabını yağlayın. Kabuklarını soyduğunuz kabağı uzunlamasına düz şekilde ( fotoğrafta gördüğünüz şekilde kullanılacak üzere ) dilim dilim rendeleyin ya da ince dilimler halinde bıçakla doğrayın. Bunlar sizin Noodle'larınız olacak.

İçin hazırlanışı:

orta boy bir kapta ricotta, yumurta, parmesan, maydanoz ve baharatları karıştırın. 

Sarma işlemine geçersek; islim kebabındaki gibi bir işlem yapacağız. Peynir yumuşak ve dağılabilir olduğu için kalın olması açısından dilimleri çifter çifter koyacagız fakat üst üste değil. Bir dilimi yerleştirdikten sonra ikinci dilimi birinci dilimin ortasından başlayarak yerleştirelim ki bohçalarımız geniş olsun. Diğer iki dilimi de aynı şekilde doğu batı dogrultusunda koyacagız yani artı işareti elde edeceğiz 1 kaşık.Peynirli karışımla doldurduktan sonra once alttaki katı sonra üstteki katı katlayıp kapatacagız. (en alta video linki koyacagım çok karışık olduysa kusura bakmayın :) Hazırladığınız ravioliyi kat kısmı aşağı gelecek şekilde pişirme kabına yerleştirin. etrafına marinara sos üstüne de mozarella ekleyin. Peynir erimeye başlayıncaya ve ravioliler kızarmaya başlayıncaya kadar 25-30 dk pişirin. Üstüne parmesan ve maydanoz ekleyip servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.