31 Aralık 2014 Çarşamba

Zeytinli Ekmek






Malzemeler:

  • 5 su bardağı un
  • Yarım kahve fincanı zeytin yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 tatlı kaşığı şeker
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 su bardağı çekirdeksiz zeytin
  • Dilerseniz kekik ve baharat
  • Dilerseniz 1 su bardağı küçük kareler şeklinde doğranmış patates de ekleyebilirsiniz.
Hazırlanış:

5 su bardağı unu geniş bir kaba alın. Tuzu unun üzerinde gezdirin. Ilık suda maya ve şekeri eritin. Unun üzerine dökün ardından yağı ekleyin. Elinize yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun ardından derin bir kabın zeminine zeytin yağ sürün hazırladığınız hamuru üzerine koyun. Hamurun üzerini de hafif yağlayın. Üstünü nemli bezle örtün ve 45 dk dinlenmeye bırakın. Dinlendikten sonra hamuru 2 eşit parçaya bölün ve her parçayı kare şeklinde açın. Zeytini içine dağıtın ve hamuru  rulo şeklinde sarın. Üzerini tekrar nemli bezle örtün ve 1 saat daha dinlenmeye bırakın. Fırına koymadan önce üzerine bir iki çizin atın ve 240 derecede 20 dakika pişirin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.