11 Nisan 2015 Cumartesi

Patates Pankekler





Malzemeler:

  • 6 orta boy patates
  • 1 adet yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • Pul biber, karabiber, tuz, kimyon
  • Maydanoz
  • 1 yemek kaşığı ekmek kırıntısı (dilerseniz)
  • 1/2 çay bardağı kaşar rendesi
  • 1 adet soğan




Hazırlanış:

Patatesleri rendeleyin ve rendelediğiniz patatesler avcunuzla sıkarak suyunu çıkarın. Üzerine diğer malzemeleri ekleyin ve bulamaç gibi olup birbirine yapışana kadar karıştırın. Daha sonra bir kaşık yardımıyla karışımdan parçalar alarak ısıttığınız yağda kızartın.




Not: Pankekleri, süzme yoğurt ile yaptığınız yoğurt sosu ile servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.