7 Nisan 2015 Salı

Revani






Malzemeler:
  • 1,5 çay bardağı irmik
  • 5 çay bardağı un
  • 2 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 portakal kabuğunun rendesi
  • 4 adet yumurta
  • 2 çay bardağı şeker
  • 2 çay bardağı yoğurt
Şerbet için;
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • 1/4 limonun suyu
Hazırlanış:

Şeker ve yumurtayı iyice çırpın sonra diğer malzemeleri ekleyip tekrar çırpın. Bir  (ince olması için büyükçe bir tepsi kullanmanızı tavsiye ederim) tepsiyi yağlayıp unlayın ve karışımı tepsiye ekleyin. 170 derecede yaklaşık 30 dk pişirin. Demir bir bıçakla içinin pişip pişmediğini kontrol edin eğer pişmişse bir kenarda soğumaya bırakın ve şireyi yapın. Revani soğuduktan sonra ve şire sıcakken revaninin üstünde şireyi gezdirin. Dinlendirip servis edin.

Şerbetin yapılışı;
Şeker ve suyu bir tencereye ekleyin ve limon suyunu içine sıkın. Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin.

Not: Şire soğuk revani sıcakken de bu işlemi yapabilirsiniz. Birinin soğuk diğerinin sıcak olması şart. Hangisinin olduğu önemli değil. Revaniyi büyük tepsinin yanında fotoğraftaki gibi küçük kaplarda da yaptım. Sunum için değişik ve eğlenceli bir tercih oldu. Siz de deneyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.