3 Haziran 2015 Çarşamba

Fas Usulü Mercimek Salatası






Malzemeler:

  • 1 kupa yeşil ya da kahverengi mercimek
  • 3,5 bardak su
  • 1 adet defne yaprağı
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 1 kupa doğranmış yeşil, sarı, kırmızı biber
  • 2 yemek kaşığı kişniş
Sos için;
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağ
  • 3 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • 1/2 çay kaşığı hardal
  • 1/2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1/4 çay kaşığı kimyon
  • Tuz, biber
Hazırlanış:

Mercimekleri, defne yaprağı, sarımsak ve tuz eklediğiniz bir suyun içinde kaynatın, su kaynayınca altını kısın ve bir 15 dk daha pişirin. Hazır olunca, defne yaprağını ve sarımsağı içinden çıkarın, soğumaya bırakın. Mercimekleri geniş bir kaba alın. Biber ve kişnişleri ekleyin. Bir başka kapta sos için olan malzemelerin hepsini karıştırın ve mercimeklere ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırdıktan sonra sosun iyice çekilmesi için salatayı bir süre bekletin.







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.