24 Haziran 2015 Çarşamba

Karışık Kızartma




Malzemeler:

  • Patates
  • Kabak
  • Patlıcan
  • Yeşil biber
  • Sarımsak (Sos için)
  • Domates (Sos için)
  • Sıvı yağ
  • Tuz, biber
Hazırlık:

Sebzelerin kabuklarını soyup dilediğiniz gibi dilimleyin. Tavaya yağ ekleyip ısıtın ve sebzeleri patates, kabak, patlıcan, biber sırasıyla kızartın. Kızarttığınız sebzeleri geniş bir servis tabağına alın. En son tavadaki yağı boşaltın ve zeminde kalan yağ ile sos işlerime devam edin. Kabuğunu soyduğunuz domatesleri ve ince kıydığınız sarımsakları tavaya alın. Tuz, biber ekleyin. Sos kıvamına gelene kadar pişirin. Kızartmanın üstünde karışımı gezidirip servis edin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.