6 Mart 2015 Cuma

Acılı Ekmek



Bu tarif biberli ekmek olarak da bilinir.

Malzemeler:

Hamur için pizza hamuru için kullandığım tarifi kullanıyorum. (bu tariften 2 tepsi çıkıyor)

Üst malzemeler: (1 tepsi için)
  • 2 büyük kuru soğan (rendelenmiş)
  • Pul biber (miktar acı eşiğinize göre değişebilir)
  • Biber salçası (bir yemek kaşığının ucu)
  • Sıvı yağ (dileğinize göre ama az olmamasına özen gösterin)  
  • Susam (dekor amaçlı)
Hazırlanış:

Hamurları bekletip, açtıktan sonra bir tavaya sıvı yağ ekleyin. Rendelediğiniz soğanları içine atıp biraz pişirin ve yemek kaşığının ucuyla biraz tat ve renk vermesi için biber salçası ekleyin. Salçayı erittikten sonra bolca pul biber ekleyerek karıştırmaya devam edin. Daha sonra bu karışımı hamurun üstüne ekleyin ve tüm hamura boca edin. En üste susam gezdirerek 180 derecede yaklaşık 30dk pişirin. Hamurun altını kontrol ederek pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.