19 Mart 2015 Perşembe

Müsli ve Meyveli İsviçre Ekmeği





Malzemeler:
  • 3 bardak çavdar unu
  • 1/4 bardak beyaz un
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket toz maya
  • Müsli
  • Kuru meyve
  • ay çekirdeği içi
  • 1/2 yemek kaşığı tuz
Hazırlanış:

Mayayı 1.5 su bardağı ılık suda eritin. Unları geniş bir kaba alın Yarım yemek kaşığı tuz ekleyin ve mayalı suyu da dökerek hamur bir bütün olana kadar yoğurun. Sonra aynı kabın dibine çok az zeytin yağ sürün (hamur mayalanırken yapışmasın) Hamurun da üstüne çok az sürebilirsiniz. Hamurun üstünü nemli bir bezle örtüp hamuru 2 saat bekletin. Hamur kabardıktan sonra tekrar yoğurun ve meyve ve müsli ekleyip tekrar yoğurun. Şekil verip 1 saat daha dinlendirin. Hamur daha da büyüyeceği için meyve miktarını bol tutabilirsiniz. Fırına vermeden önce yulaf ve ay çekirdeği içi ile süsleyip üzerinde yarıklar açın. 230 derecede 30 dk pişirin. Kekte yaptığımız gibi demir bir bıçakla da kontrol edebilirsiniz. Sonuç gerçekten çok süslü ve lezzetli oluyor. Mutlaka deneyin.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.