27 Mart 2015 Cuma

Elmalı Kek




Malzemeler:

  • 2 orta boy elma (küp küp doğranmış)
  • 3 su bardağı un
  • 1 avuç ay çiçek çekirdeği içi (yarısı süsleme için, yarısı içine)
  • 3 yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya 
  • Tarçın
Hazırlanış:

Elmaları küp küp doğrayıp üzerine tarçın ekleyip karıştırın. Derin bir kapta yumurtaları şeker ile çırpın, sonra diğer malzemeleri içine ekleyip karıştırın. Kek tenceresine yağlı kağıt serin yağlı kağıdınız yoksa tencerenin dibine çok az sıvı yağ ekleyin sonra da çok hafif un serpin. Hazırladığınız kek malzemesini tepsiye dökün. Üzerine ayırdığınız ay çiçeği içini serpin. Fırını 175 dereceye getirip 45 dk pişirin. Demir bir bıçakla kontrol edip pişip pişmediğini anlayabilirsiniz. Bıçağa yapışan malzeme varsa henüz pişmemiş demektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.