23 Mart 2015 Pazartesi

Kabak Çintme



Malzemeler:
  • Kabak
  • Kuru soğan
  • Sıvı yağ
  • Karabiber, pul biber, tuz
  • Biber salçası
Hazırlanış:

Kabakların kabuklarını soyun daha sonra küçük küpler halinde doğrayın. Bir tencereye sıvı yağ ekleyin, ve yemeklik doğradığınız soğanları kavurun. Biber salçasını ekleyip salçayı eritin. Daha sonra doğradığınız kabakları içine atarak 3-5dk kavurun. Ocağın ateşini kısıp tencerenin kapağını kapatın ve yumuşayıncaya kadar sürekli kontrol edip karıştırarak pişirin. İstediğiniz yumuşaklığa geldiğinde yemeğiniz hazırdır. 

Bu yemeği, üzerine sarımsaklı/sade yoğurt ya da yanında cacık ile tüketebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.