31 Mart 2015 Salı

Bakla Yemeği




Malzemeler:

  • Bakla
  • Kuru soğan
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Sıvı yağ
  • Şeker (1 kilo bakla için 1 tatlı kaşığı)
  • Yoğurt sos ve yemek için tuz
  • Salça
Hazırlanış:

Baklaların uçlarını kesip küçük küçük doğrayın.  Bir tencerede hafif yumuşayana kadar haşlayın. Süzdükten sonra tencereye sıvı yağ ekleyin. Soğanları küp küp doğrayın ve kavurun. Salçayı da atıp eritin. Sonrasında baklaları tuz ve şekeri ekleyip ocağın altını kısın ara ara karıştırarak ağzı kapalı bir şekilde kavrulmasını bekleyin. 15-20 dk sonra ocağın altını kapatın. Bir kasede soyduğunuz sarımsakları tuz ekleyip dövün. Üzerine yoğurt dökün. Bu hazırladığınız sosu tabağa aldığınız baklaların üzerinde gezdirerek servis yapın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.