22 Mayıs 2015 Cuma

Karabuğday Krepi


Malzemeler:
  • 1/2 kupa karabuğday unu
  • 1/4 kupa un
  • 1 çimdik tuz
  • 2 çimdik şeker
  • 2 yumurta
  • 2 yemek kaşığı erimiş margarin + 1 yemek kaşığı tava için
  • 1/4 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 kupa süt
Hazırlanış:

Bir kasede; tuz, şeker ve unu karıştırın. Yumurta, yağ, vanilya ve sütü ekleyin. Yağ iyice karışana ve karışım parlayana kadar karıştırın. Üstünü örtün ve 2 saat buzdolabında bekletin. Sulu hamuru buzdolabından alın ve karıştırın.Yapışmaz bir tavayı orta derecede ısıtın. 1 yemek kaşığı yağdan bir fırça yardımıyla bir miktar alın ve tavaya yağı yedirin. Bir kepçe yardımıyla karışımdan bir miktar alın ve tavaya yavaşça dökün. Karışımın yuvarlak bir şekil almasını sağlayın.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.