15 Mayıs 2015 Cuma

Taze Fasulye







Malzemeler (2 kişilik):

  • 1/2 kg taze fasulye
  • 4 adet orta boy domates
  • 1 adet orta boy soğan
  • Karabiber, tuz, pul biber
  • Biber salçası
  • Sıvı yağ
Hazırlanış:

Fasulyelerin uçlarını kesin ve doğrayın. Fasulyeleri yıkadıktan sonra hafifçe tuzlayın ve 10dk bekletin. Bir tencereye sıvı yağ ekleyin ve yemeklik doğradığınız soğanları içine atıp kavurun. Biber salçasını ekleyip 3dk daha pişirin. Yeşil fasulyeleri tencereye alın tencerenin altını kısın ve kapağını kapatıp 10dk kavurun. Daha sonra kabuğunu soyup küp küp doğradığınız domatesleri tencereye alın ve baharatları ekleyip tekrar kapağı kapatın. ara ara karıştırarak yemeği pişirin. Domatesi bol kullandığınız için su eklemenize gerek kalmayacaktır. Fasulyeler istediğiniz kıvama gelince (bazıları diri sevebilir) ocağı kapatabilirsiniz. 

Not: Bu yemeği yanında ayran, bulgur pilavı / pirinç pilavı ve çoban salatası ile servis edebilirsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.